Mustanaamio

Vaeltava aave ei kuole koskaan! Yhdysvaltalaisen Lee Falkin luoma Mustanaamio (The Phantom) esiintyi ensimmäisessä sarjakuvastripissään 17.2.1936, ja siitä alkaen salaperäinen sankarimme on jatkanut väsymätöntä taisteluaan pahuuden voimia vastaan.

Mustanaamio on vaalinut kuolemattomuutensa myyttiä Pääkalloluolassaan viidakon sydämessä jo yli neljänsadan vuoden ajan. Legenda syntyi vuonna 1536, jolloin lähes hukkunut merimies ajautui rantaan pelätylle Bengalin rannikolle sen jälkeen kun merirosvot olivat polttaneet hänen laivansa ja tappaneet hänen kumppaninsa. Ystävälliset Bandarin kääpiöt, jotka pitivät häntä muinaisen profetian meren jumalana, hoitivat hänet kuntoon, ja heistä tuli elinikäisiä ystäviä. Haaksirikkoutunut hyväksyi kohtalonsa ja sonnustautui pukuunsa ja naamioonsa. Näin hänestä tuli ensimmäinen Mustanaamio, kaikkien rosvojen ja murhamiesten kauhu. Aikanaan Mustanaamio sai pojan, joka puolestaan sai pojan ja niin edelleen.

Legendaarisen päähenkilönsä lisäksi sarjan sivuhahmotkin ovat tuttuja kaikille seikkailusarjakuvan ystäville. Mustanaamion naisystävä ja sittemmin vaimo Diana Palmer, kaksoset Kit ja Heloise, heimopäällikkö Guran, Devil-susi ja Hero-hevonen ovat olennainen osa Vaeltavan aaveen tarinaa. Myös ”vanhat viidakon sanonnat” ovat unohtumattomasti iskostuneet lukijoiden mieliin: ”Mustanaamiolla on tuhat silmää ja tuhat korvaa”, tietävät kaikki, samoin kuin sen, että ”Kun Mustanaamio kysyy, silloin vastataan.” 

Mustanaamiosta on tullut erityisen suosittu etenkin Pohjoismaissa ja Australiassa. Yli 500 lehteä ympäri maailmaa julkaisee sarjaa sivuillaan.

Mustanaamio on tarjolla sekä uusina värillisinä strippeinä että klassisina mustavalkosarjoina.

Näytteet

Ota yhteyttä

Haetaan yhdessä toimivin ratkaisu juuri sinulle!

placeholder-icon

Riku Perälä

Toimitusjohtaja
Puhelin +358 40 508 4989
riku@bullspress.fi

Vieritä ylös