Sudokut

Moni pitää sudokuja japanilaisten kehittämänä ajanvietteenä, mutta varhaisia sudokun tapaisia numerotehtäviä laadittiin jo 1800-luvun loppuvuosina – Ranskassa. Meidän tuntemamme sudokun keksijä oli kuitenkin yhdysvaltalainen arkkitehti Howard Garns, joka kehitti 1970-luvulla Number Place -nimisen numerotehtävän, joka Japanissa nimettiin uudelleen sudokuksi. Ja juuri tällä nimellä koukuttava numerotehtävä nousi sitten Japanista maailmanlaajuiseen suosioon 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä.

Bullsin sudokutarjontaan kuuluu perinteisen 9 x 9 -ruutuisen sudokun lisäksi monia variaatioita, joista tässä on malliksi muutamia. Alla esiteltyjen numeropulmien ohella meiltä löytyvät mm. sellaiset tehtävät kuin Megadoku, Tähtisudoku, Septodoku, Triadoku ja Goduko. Bullsin sudokut saat sekä printti- että nettiversioina.

K-doku

K-doku tunnetaan myös nimellä calcudoku. K-dokussa täytetään ruudut niin, että jokainen numero esiintyy jokaisella vaaka- ja pystyrivillä yhden kerran.

Kvadroku

Kvadroku on nelinkertainen sudoku sille, jolla on kanttia neliskanttiseenkin.

Juniorsudoku

Lasten sudoku

Lasten sudoku sisältää kuusi erilaista piirrosta. Kukin piirros saa esiintyä jokaisella vaaka- ja pystyrivillä vain kerran.

Mastodoku

Mastodoku on sinulle, joka haluat pysytellä neliömuodossa, mutta useammilla numeroilla.

Minisudoku

Minisudoku on muuten tavallinen sudoku, mutta numeroita on vain kuusi, 1–6.

Pentadoku

Pentadokussa on todellisille himoharrastajille viiden tavallisen sudokun verran pähkäiltävää.

Sudoku

Perinteisiä sudokuja meiltä löytyy peräti kuutta eri vaikeustasoa, tosihelpoista aina hirmuvaikeisiin asti.

Scroll to Top