Sarjakuvat

Sarjakuvat ovat jo yli sadan vuoden ajan olleet olennainen osa useimpia maailman tärkeimpiä sanomalehtiä ja varsin monia aikakauslehtiäkin. Nykypäivänä lehtiäkin luetaan yhä enemmän myös digitaalisesti, mutta sarjakuvat ovat säilyttäneet suosionsa uudessakin formaatissa. Yhä edelleen sarjakuvat pystyvät huvittamaan, liikuttamaan ja puhuttelemaan lukijoitaan.

Bullsin sarjakuvavalikoimasta löytyy jotakin jokaiselle.

Trendz

Ajan sävel

Ajan sävel (Trendz) kommentoi aikamme ilmiöitä yksiruutuisessa formaatissaan terävästi ja oivaltavasti. Tanskalaisen Werner Wejp-Olsenin luoma sarja tunnetaan useissa eri maissa.

Aku Ankka

Aku Ankka on jo vuosikymmeniä ollut Suomen suosituin sarjakuvahahmo omassa lehdessään, mutta tiesitkö, että Aku on seikkaillut myös sanomalehtistripeissä jo 1930-luvulta lähtien?

Asunto Oy Kivikenno

Jo 1980-luvulta lähtien ilmestynyttä kotimaista Asunto Oy Kivikennoa tekee pitkän linjan sarjakuvataitaja Timo Kokkila. Sarjan pääroolissa on varsin 1970-lukulaiselta näyttävä elementtikerrostalo jossakin suomalaisessa lähiössä jossakin suomalaisessa kaupungissa.

B. Virtanen

B. Virtanen on Suomen suosituimpia sarjakuvia. Siitä on tullut suunnattoman suosittu albumien ja sanomalehtien strippien ansiosta. Sitä julkaisee yli 50 suomalaista sanomalehteä.

Bazi & Mazi

Timo Huhtalan muusikkosarjakuva esittelee lukijoille basistin ja rumpalin, joiden ura ei ihan vielä ole lähtenyt sellaiseen lentoon kuin kaverukset itse odottaisivat.

Belzebubs familj

Belzebubs

JP Ahosen Belzebubs on hurja, herkkä ja hervoton sarjakuva, jonka keskipisteessä olevan black metal -henkisen perheen isä Sløth pyörittää perheensä lisäksi myös metallibändiä, jonka muusikot ovat melkoisia persoonallisuuksia, aivan kuten Sløthin perheenjäsenetkin.

Bestikset

Norjalaisen Kenneth Larsenin Bestikset-sarjan kaksikon elämä on täynnä keskinäistä kiusoittelua, värikkäitä yhteenottoja, hillitöntä huumoria ja lapsuudesta asti lujittunutta ystävyyttä.

Bizarro

Yhdysvaltalaisen Dan Piraron yhden ruudun sarjakuva Bizarro alkoi ihastuttaa hieman vinksahtaneen ja aina oivaltavan huumorin ystäviä jo 1980-luvun puolivälissä.

Carpe Diem

Ruotsalaisen Niklas Erikssonin Carpe Diem on yhden ruudun sarjakuva, joka kommentoi maailman menoa riemukkaan satiirisesti ja kekseliäästi.

Cowboy Henk

Belgialaisesta sarjakuvasta tulee varmasti useimmille ensimmäisenä mieleen Tintti, mutta Tintin maanmies Cowboy Henk on kyllä jotakin ihan muuta.

Elvis

Ruotsalaisten Tony ja Maria Cronstamin Elvis käsittelee varsin onnistuneesti sellaisia tärkeitä teemoja kuin rehellisyys, ystävyys, yhdessä eläminen ja yleensäkin intohimo elämään.

Essin ja Einarin huusholli

Essin ja Einarin huusholli on Viivin ja Wagnerin luojana tunnetun Jussi ”Juba” Tuomolan koko perheelle sopiva hauska sarjakuva.

Hannes

Hannes on synnynnäinen luuseri. Hän on kuin useimmat meistä: kiltti, hieman naiivi, mutta suurisydäminen.

Harald Hirmuinen

Yli 20 vuotta Harald on valloittanut maailman lehdistöä. Viikinkiperinnettä luetaan ahkerasti myös Suomessa Haraldin viikonvaihdeversioista.

Helge

Lars Mortimerin luoma Helge-hirvi on kotimaassaan Ruotsissa koko kuningaskunnan suosituin sanomalehtisarja, ja hyvin Helgen huumori tuntuu purevan täällä meilläkin.

Huono isä

Ruotsalaisen Anders Parsmon sarja Huono isä (Värsta pappan) antaa toivoa ja lohtua kaikille niille isille, jotka joskus kipeästi tuntevat oman riittämättömyytensä vanhempana.

Jeremy Zits

Jere

Jerry Scottin käsikirjoittama ja Jim Borgmanin piirtämä Jere (Zits) on yksi maailman suosituimmista sanomalehtisarjakuvista. Yli 1600 lehteä ympäri maailmaa julkaisee sitä säännöllisesti.

Kamut

Kamut (Mutts) on yhdysvaltalaisen Patrick McDonnellin 1990-luvulla luoma sarja, joka on noussut suursuosioon ympäri maailmaa, eikä syyttä.

Knoppilaat

Jaakko Seppälän Knoppilaat (Trivial Days) on strippisarja, jonka perusidea voidaan tiivistää yhteen lupaukseen: jokaisesta stripistä löytyy vähintään yksi fakta.

Macanudo

Argentiinalaisen Liniersin (Ricardo Siri) sarjan nimi Macanudo tarkoittaa suurin piirtein samaa kuin ”cool” – ja sitä tämä kiehtova ja omaperäinen sarja monin tavoin onkin.

Masi

Masi on maailman laiskin ja rakastettavin vastuunpakoilija, joka on kamppaillut auktoriteetteja ​​vastaan jo vuosikymmenien ajan.

Me muut

Me Muut on Pekka Seppäsen ja Jari Pantzarin jo vuonna 1978 Länsiväylä-lehdessä aloittanut strippisarja, joka pohjautuu vahvasti kekseliääseen leikittelyyn suomen kielellä ja sen tarjoamilla monilla mahdollisuuksilla.

Modesty Blaise

Naispuolinen James Bond. Näinkin on kuvattu käsikirjoittaja Peter O’Donnellin ja piirtäjä Jim Holdawayn vuonna 1963 luomaa hahmoa.

Mukula

Oululaisen Jari Terhon Mukula sai alkunsa jo vuonna 2008, silloin vielä nimellä Supermukula. Sarjan päähenkilö on taaperoikäinen Simo, jonka mielikuvitus ja tarmokkuus tuottavat vauhdikkaita käänteitä ihan tavalliseen arkielämäänkin.

Musta Hevonen

Samsonin (Samuli Lintula) maailmallekin levinneen sarjakuvan keskeinen hahmo on tummanpuhuva hevonen nimeltä Heikki, joka ehtymättömällä tarmolla ravaa omituisesta tilanteesta toiseen.

Mustanaamio

Vaeltava aave ei kuole koskaan! Yhdysvaltalaisen Lee Falkin luoma Mustanaamio (The Phantom) esiintyi ensimmäisessä sarjakuvastripissään 17.2.1936, ja siitä alkaen salaperäinen sankarimme on jatkanut väsymätöntä taisteluaan pahuuden voimia vastaan.

Muumi

Tervetuloa Muumilaaksoon! Tove Janssonin luomat klassikkohahmot ovat ihastuttaneet yhä uusia ikäpolvia eri puolilla maailmaa jo vuonna 1945 ilmestyneestä ensimmäisestä Muumi-kirjasta lähtien.

Nemi

Nemi on nuori nainen, joka ei tyydy yhteiskunnan hänelle tarjoamiin lokeroihin ja käyttäytymismalleihin. Hän näyttää tyynesti keskisormea sovinnaisuudelle ja ympäristön odotuksille.

Pirkko ja Pentti

Pirkko ja Pentti (Hi and Lois) on perhesarja, jonka loi jo vuonna 1954 Masi-sarjakuvan isänäkin tunnettu Mort Walker.

Poksi & Låda

Teuvo Lyly on keski-ikäinen ja enemmän kuin keskiäkäinen suomalainen mies, todellinen sarjakuvamaailman mielensäpahoittaja. Jokainen meistä taitaa tuntea ainakin yhden teuvolylyn – ellei sitten itse satu olemaan sellainen.

Retu

Retu asustaa keski-ikäisen isäntäpariskuntansa kanssa jossakin Lontoon lähistöllä. Se on periaatteessa ihan tavallinen koira, mutta usein se tuumii varsin fiksuja asioita, ja sillä on tapana ajatuksissaan kommentoida ihmisten tekemisiä ja aivoituksia lempeän sarkastisesti.

Taika-Jim

Taika-Jim (Mandrake) on aina elegantti ja tyylikäs herrasmies pienissä viiksissään, frakissaan ja silinterihatussaan. Huolitellun ulkoasunsa lisäksi Taika-Jim on myös yksi maailman mahtavimmista taikureista.

Teuvo Lyly

Teuvo Lyly on keski-ikäinen ja enemmän kuin keskiäkäinen suomalainen mies, todellinen sarjakuvamaailman mielensäpahoittaja. Jokainen meistä taitaa tuntea ainakin yhden teuvolylyn – ellei sitten itse satu olemaan sellainen.

Touhulan perhe

Yhdysvaltalainen sarjakuvapiirtäjä Chic Young loi Touhulan perheen (Blondie) jo vuonna 1930, ja yhdeksänkymmenen vuoden jälkeenkin se lienee edelleen kaikkien aikojen tunnetuin perhesarjakuva. Suomessa sarja tunnetaan myös nimellä Helmi ja Heikki.

Väinö

Pasi Rahikaisen Väinö on sarjakuva, joka sijoittuu Suomen sodan aikoihin 1800-luvun alkuun. Väinö on maan laiskin mies, jolle työ ei maistu, väkijuomat kylläkin.

Villimpi Pohjola

Belzebubs-sarjan luojan JP Ahosen varhaisempi sarja Villimpi Pohjola on nuorten aikuisten sielunelämää dokumentoiva strippisarjakuva, joka alkoi ilmestyä viikoittaisena sunnuntaisarjana vuonna 2003.

Scroll to Top